IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

T-Mobile US планира обратно изкупуване на акции за 14 млрд. долара

Програмата ще бъде активна до септември 2023 г.

18:04 | 09.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Мобилният оператор T-Mobile US обяви, че планира програма за обратно изкупуване на акции за 14 млрд. долара, която ще продължи до септември следващата година. Това се случва, докато компанията се опитва да донесе възвръщаемост на акционерите, справяйки се по-добре от конкурентите, предава Ройтерс.

Цената на акциите на T-Mobile US нарасна с 2,8% до 149,47 долара по време на следборсовата търговия. От началото на годината стойността на книжата е скочила с 25,3% в сравнение с 9,7% спад за конкурента AT&T и 20,5% понижение за Verizon.

Според анализатори свободният паричен поток на T-Mobile US ще расте в следващите години, след като разходите за придобиването на конкурента Sprint намалеят, а повече клиенти се насочват към ползване на 5G мрежата на компанията на конкурентни цени.

Новината за обратното изкупуване беше обявена само ден след като операторът обяви продажбата на кабелния си бизнес на Cogent Communications Holdings в опит да се фокусира повече върху 5G.

Очаква се обратното изкупуване да се случи чрез налични средства и от постъпленията от едно или повече емитирания на дълг или други заеми, обяви компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още